OP DE RSR-LIJST EN TOCH UW AUTO VERZEKEREN?

Direct verzekeren!

Op de RSR-lijst en toch uw auto verzekeren

Soms is het moeilijk om uw auto te verzekeren. Bijvoorbeeld indien u een "ongunstig schadeverleden" hebt. Dit betekent concreet dat u de laatste jaren meerdere accidenten heeft veroorzaakt, waarbij u in fout was. Indien dit het geval is, dan wordt u opgenomen op de risicolijst die door verzekeraars wordt geraadpleegd voor zij een verzekering met u afsluiten (RSR-lijst of Zwarte-lijst). Wij helpen u om binnen een paar dagen toch verzekerd de baan op te kunnen! Op deze pagina vindt u meer informatie over de volgende stappen.

Wat is de RSR-lijst?

De RSR-lijst is een bestand waarin moeilijk te verzekeren personen staan. Verzekeraars zullen de lijst raadplegen bij een aanvraag tot verzekering. Indien de aanvrager op de RSR-lijst (of Zwarte-lijst) staat, dan zal hij in de regel een negatief antwoord ontvangen van de verzekeraar. De aanvrager zal niet worden verzekerd vanwege zijn of haar verleden. Hier kan u toch een verzekering vinden.

Waarom sta ik op de Zwarte-lijst?

Er bestaan verschillende redenen, waardoor u op de RSR-lijst terecht kan komen:

  • Doordat u een verzekeringspremie of franchise niet hebt betaald, ondanks de herinneringen die u werden toegestuurd. Deze registratie blijft drie jaar in het systeem opgeslagen.
  • Doordat u meerdere schadegevallen hebt veroorzaakt of u zelf meerdere malen schade leed. Deze registratie blijft vijf jaar in het systeem opgeslagen.
  • Doordat u een valse verklaring hebt afgelegd bij het sluiten van een verzekeringspolis of naar aanleiding van een schadegeval. Registraties met als motief "verzwaard risico" (bewezen fraude) blijven tien jaar in het systeem opgeslagen.

Het maakt niet uit door welke reden u op de Zwarte-lijst bent gekomen. Wij helpen u alsnog aan een verzekering. Vul hier ons formulier in en u zit binnenkort weer goed verzekerd achter het stuur.

Op de RSR-lijst en toch uw auto verzekeren

Indien u geregistreerd staat op de RSR-lijst, dan kan het gebeuren dat u door verschillende maatschappijen wordt geweigerd. In dat geval kan u terecht bij RSRlijst.be. Wij hebben een speciaal traject voor u uitgestippeld, waarmee we u offerte voor een auto-verzekering bezorgen op basis van BA (Burgerlijke Aansprakelijkheid). Dit is een arbeidsintensief traject waarvoor wij voorafgaand aan de opstart van uw dossier € 129,- aanrekenen.

Bij interesse, vult u ons contactformulier in. U krijgt een e-mail ter bevestiging, waarna u ons de nodige informatie kan bezorgen en de dossierkosten betaalt. Wij starten uw dossier op en zorgen dat voor een offerte van tenminste één verzekeringsmaatschappij, zodat u terug de weg op kan.

OP DE RSR-LIJST EN TOCH UW AUTO VERZEKEREN?

Direct verzekeren!
Futuria Rsr lijst zwarte lijst
Brainspot partner van rsrlijst.beaBrainspot partner van rsrlijst.be